DRAŽEN MEĐEDOVIĆ NAKON POLA GODINE RAZIŠAO SE SA „METALURZIMA“


Drazen Medjedovic

Iza Dražena Međedovića ostala je godina koju će dugo pamtiti zbog rezultata klubova čiji je dres nosio. Proljećni dio sezone proveo je u redovima banjalučkog Borca, koji se okitio titulom prvaka Bosne i Hercegovine. Dugogodišnji kapiten Sutjeske, jesen je proveo u redovima Čelika, koji je istu okončao na vrhu drugoligaške tabele, sa prednošću od deset bodova. „Metalurzi“ su stigli i do polufinala najmasovijeg takmičenja. Međedović je tokom jeseni u prvenstvu četrnaest puta nosio dres Čelika, ali sa „metalurzima“ nije produžio saradnju.
– Mislim da je za Čelik i za mene to najbolje rješenje, okončao sam saradnju sa dosadašnjim poslodavcima i najbitnije je da imam čiste papire i da sam slobodan u izboru nove sredine – kaže iskusni vezista.
O jeseni „metalurga“, Međedović kaže:
– Imali smo najbolji tim, što smo, uostalom, i potvrdili na zelenom terenu. Svi smo bili ubijeđeni da ćemo jesen okončati na samom vrhu, ali iskreno malo se ko nadao da će prednost biti baš ovolika. Eto, ona se izražava i dvocifrenim brojem. Jedinstvo je, bez dileme, jedini konkurent Čeliku, i u dva duelu tokom jeseni potvrdili su da su dobra ekipa. U redovima Jedinstva tokom jeseni igralo je zaista nekoliko kvalitetnih fudbalera. Čelik zaista ima lijepu prednost, ali poručio bih onima koji će na proljeće nositi dres „metalurga“ da u svakom meču moraju biti koncentrisani sto odsto i da ne smiju da se opuste. Imaju sve preduslove da nastave niz uspjeha. Na njima je da to realizuju na terenu. I da ne zaboravim, i u najmasovnijem takmičenju Čelik je dočekao proljeće, zaista nije mala stvar kao drugoligaš stići do polufinala, to je ogroman uspjeh. Čeliku zaista želim mnogo uspjeha tokom drugog dijela sezone, ubijeđen sam da će u narednoj sezoni Nikšić imati dva prvoligaša.
Osim za Sutjesku, Čelik, Borac, Međedović je nastupao i za Budućnost, Bokelj, Mogren. Zahuktavaju se priče oko prelazaka igrača iz kluba za klub. Pitamo Međedovića u čijem ćemo ga dresu na proljeće gledati.
–Ne znam gdje ću nastaviti karijeru. Bilo je određenih interesovanja, ali je sve još to između neba i zemlje, ništa konkretno. Vjerujem da ću narednih dana znati nešto konkretnije – zaključio je Dražen Međedović.

Постави коментар